Yemek artıkları, saç ve yağ artıkları: Gider tıkanıklığı sorununu herkes bilir. Kanalizasyon temizliğinde çoğu zaman kimyasal temizleyiciler ilk tercih olsa da hem sorunu kısa sürede çözüyor hem de çevreyi kirletiyor. Sadece kabızlığı çözmekle kalmayıp aynı zamanda ucuz ve sürdürülebilir olan ev ilaçları daha uygundur. Drenaj tıkanıklığını gidermek için size uygun 10 ev çaresini tanıtıyoruz.
1.Klasik Yöntem; Karbonat ve Sirke
Kabartma tozu ve sirke kombinasyonu, tıkanmış bir gideri temizlemek için denenmiş ve test edilmiş bir ev ilacıdır. Kabartma tozu, evde çok yönlü bir üründür: Çevre dostu madde, asitleri nötralize eden bir bazdır . Yağlar genellikle organik asitlerden oluştuğu için bunlar karbonat kullanılarak eritilir. Hoş olmayan kokular da giderilir.
Kabartma tozu özellikle sirke ile iyi çalışır : asidik özellikleri birikintileri çözen kimyasal bir reaksiyona neden olur. Karbondioksit açığa çıkar ve artan hacim nedeniyle tıkanıklığın çözülmesine neden olur. Gerze tıkanıklık açma
Drenajın kabartma tozu ve sirke ile temizlenmesi şu şekilde gerçekleşir:
Sirke ayrıca kireç birikintilerini de giderir.
Pis su gideri tıkanıklıklarını önleyin
İlk etapta drenajın tıkanmaması için önleyici tedbirler çok önemlidir:
Kabartma tozu genellikle kabartma tozu da içerir, dolayısıyla bunu gideri temizlemek için de kullanabilirsiniz.
Ticari olarak temin edilebilen kimyasal maddeler yalnızca çevreye zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda borulara da zarar verebilir. Gerze kanal açma
2. Evde Çok Yönlü Olarak Kullanılan Çamaşır Sodası
Sadece duş ve küvetteki saçlar değil, aynı zamanda yağ ve kireç de giderde hızla birikiyor, böylece su yavaş akıyor veya en kötü durumda hiç akmıyor. Kabartma tozuna ek olarak çamaşır sodasının da drenaj borusunu temizlemek için yararlı olduğu kanıtlanmıştır:
Kabartma tozu (kabartma tozu) ile karşılaştırıldığında, çamaşır sodası yalnızca temizlik amaçlıdır, pişirme amaçlı değildir! Gerze tıkalı gider açma
3.Önlem Olarak Sıcak Su
Mutfakta biriken yağlar genellikle gideri tıkar: borudan sıvı halde akıtılır ve burada hızla soğuyup katılaşır . Zamanla bir yağ tabakası birikerek tahliyeyi tıkayabilir.
Lavaboyu ve dolayısıyla drenajı düzenli olarak kaynar su ile durulayarak bunu önleyebilirsiniz.
Yağları gidermek için fazladan su kaynatmanıza gerek yoktur; bunun yerine makarna ve patates hazırlarken kullandığınız sıcak pişirme suyunu kullanın, böylece enerji gereksiz yere israf edilmez.
Kanalizasyonları kimyasal madde olmadan temizleyin: Kanalizasyonun sıcak suyla yıkanması önleyici bir tedbirdir.
4. Yağ Çözücü Olarak Bulaşık Sabunu
Geleneksel bulaşık yıkama sıvısının aynı zamanda önleyici bir tedbir olarak ve yağların neden olduğu hafif tıkanıklıkları gidermede de etkili olduğu kanıtlanmıştır . Yaklaşık 20 mililitreyi ve bir bardak kaynar suyu gidere dökün ve karışımın kısa bir süre ıslanmasını sağlayın. Daha sonra sıcak suyla durulayın.
Artık kola da kiri bir gecede çözebilir. Ancak sıklıkla önerildiği gibi Mentos eklemekten kaçınmalısınız. Gerze tıkanıklık açma
5. Vantuzla Boşaltın
Drenaj borusunu temizlemek için, piston olarak da bilinen vantuzu bağımsız olarak veya diğer ev ilaçlarıyla birlikte kullanabilirsiniz . Tamamen mekanik uygulamanın özellikle sürdürülebilir ve çevre dostu olduğu kabul edilir, çünkü kirlenme yalnızca basınç uygulanarak ve bunun sonucunda ortaya çıkan aşırı basınçla giderilebilir.
Birçok kullanıcı kendine şunu soruyor: Vantuzla gideri nasıl temizleyebilirim?
Vantuz da drenajın temizlenmesine yardımcı olabilir.
Özellikle daha ağır kirler için vantuzun ilave olarak kullanılması önerilir - örneğin sirke ve kabartma tozunu gidere dökmeden önce.
6. Çubuk veya Hortum ile Açma
Vantuz borudaki tüm kalıntıları çıkarmıyorsa, profesyonellerin temizlik için de kullandığı boru spiralini kullanabilirsiniz . Ancak bunu idare etmek sıradan insanlar için kolay değildir ve pratik gerektirir.
Boru spirali ev eşyası olmadığından ve muhtemelen yalnızca çok az evde mevcut olduğundan, alternatif olarak klasik kablo bağını kullanabilirsiniz:
Bu yöntem daha sonra sirke ve kabartma tozu kullanırsanız en iyi sonucu verir .
7. Tıkanıklığı Su Şişesiyle Açın
Pompanız yoksa, fiziksel prensip benzer olduğundan plastik bir su şişesini deneyebilirsiniz. Burada da taşmayı kapatın ve şişeyi sıcak suyla doldurun.
Şişe başlığını drenaj deliğinin üzerine yerleştirin ve drenaja basınç uygulayarak şişeyi hızla sıkın.
Bokashi fermenti: Kullanıcılar, bokashi kovasında oluşan sıvının kanalizasyondaki tıkanıklığı da temizleyebileceğini bildirmektedir. Bokashi kovası, organik atıkları kullanan bir mutfak kompost makinesidir. Mayayı gidere dökün, bir süre orada bekletin ve ardından bol miktarda tatlı su ile durulayın.
8. Klozet ve Boru Tıkanıklığı için: Toz kimyasal
kimyasal toz temizleyici uzun zamandır evde temizlik için etkili bir çözüm olarak biliniyor ve aynı zamanda tuvalet veya duştaki tıkanıklıkları da çözüyor. Tabletler klasik ham temizleyiciye benzer şekilde çalışır ancak çok daha çevre dostudur:
Drenajdan biraz sıcak su akıtın.
Daha sonra bir takma diş temizleyici tableti ekleyin; hafifçe ufalamanız gerekebilir.
Protez temizleyici tamamen eriyene kadar çalışmalıdır.
9. Yağlı Kalıntılar için Tuz
Drenaj borusunu temizlemek için başka bir ucuz ve etkili ev çözümü geleneksel tuzdur . Bunu yarım bardak kaynar su birlikte gidere dökün ve karışımın en az 30 dakika bekletin.
10. Nihai Çözüm: Sifonu Sökün
Sifonun tamamen çıkarılması ve dolayısıyla borunun manuel olarak temizlenmesi, ağır şekilde tıkanmış kanalizasyonların temizlenmesi için genellikle son seçenektir . Ancak halktan kişilerin bu işi profesyonellere bırakması gerekir, aksi takdirde sigorta kapsamına girmeyen su hasarları hızla meydana gelebilir.
11. Sık Sorulan Sorular
Hangi evde tedavi ipuçları tıkanmış kanalizasyonları temizlemeye yardımcı olur?
En popüler ve etkili ev ilacı kabartma tozu ve sirke kombinasyonudur.Bunu yapmak için gidere yaklaşık üç yemek kaşığı karbonat dökün ve ardından yaklaşık 100 mililitre sirke dökün. Sirke ve karbonat bir araya geldiğinde köpürmesinden anlayabileceğiniz, yağların, saçların ve yemek artıklarının çözündüğü bir kimyasal reaksiyon oluşur. Birkaç dakika sonra drenaj sıcak suyla yıkanmalıdır.
Müşterilerimize değer veriyoruz. Mesai saatleri içinde bizi dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.
Bugün açık | 09:00 – 17:00 |
Tüm Hakları Saklıdır- 2025 - Sinop su tesisatçısı - Mustafa TOPCU -
Sinop Sıhhi Tesisat Servisi - Mirtes -